Tentoonstelling
CB Hoyo

Vernissage op zaterdag 13 april 2019 vanaf 20.30 u
De tentoonstelling loop tot zondag 28 april 2019
Dagelijks open van 11 tot 18 u, ook tijdens het weekend

CB Hoyo, een creatieve rebel

CB Hoyo, een bekende opkomende artiest, is binnenkort te zien op een expositie bij Campo, te Antwerpen.
Hij staat bekend om zijn controversiële kunstwerken vol kleur en humor. Hij combineert kunstwerken van grootmeesters met zijn eigen humoristische gedachtegang. Zo geeft hij er een artistieke draai aan en zet hij er zijn persoonlijke stempel op.

Autodidactische kunstenaar

CB Hoyo is altijd omringd geweest door kunst. Afkomstig uit Havana, geïmmigreerd naar de Dominicaanse Republiek en nu zijn thuis gevonden in Europa. Van jongs af aan nam heeft hij de kans gehad om verscheidene exposities en museums te bezoeken. Hij heeft altijd al een oog voor kunst gehad en heeft zichzelf de kunst van het schilderen al op een jonge leeftijd aangeleerd. Hoe dan ook, kunst is en zal altijd een continu proces van ontwikkeling zijn.

Zijn werk komt voort uit de fusie tussen kunsthistorische meesterwerken en humoristische gedachten over zijn eigen creaties. Zijn eerste "fake" was een reproductie van een Andy Warhol kunstwerk. Hij maakte het schilderij zonder toevoegingen of tekenen van eigendom, maar was niet tevreden met het uiteindelijke resultaat, dus besloot hij erover te schrijven. De tekst was eenvoudig, direct en gebaseerd op een artikel dat hij had gelezen over vervalsingen in de kunstwereld. Het resultaat was verbluffend.

Zijn ‘Fake’ serie was de doorslaggever in zijn carrière en heeft hem de meeste erkenning bezorgd. Artistieke authenticiteit vandaag de dag is niet meer zo vanzelfsprekend. In een tijdperk van sociale media en fake nieuws stelt CB Hoyo authenticiteit van zekere kunstwerken op een humoristische wijze in vraag. Hij gebruikt hiervoor een arsenaal aan mediums en materialen, zoals acryl, olie of spuitverf. CB Hoyo wil zijn publiek eraan herinneren dat kunst een manier van expressie is, plezier hebben en dat het vreugde moet brengen.

Op 9 mei opent CB Hoyo ook zijn eigen show, namelijk “This is not an artshow” op de Biënnale van Venetië (Italië). De kunstwerken die hij gaat laten zien in Antwerpen maken deel uit van de serie, genoemd “Fake”. Hier zal hij de onderwerpen rondom authenticiteit en wat is echt en wat niet onderzoeken.

Trust in art.
 
Trust in art.